Ny styrelsemedlem – Heidi Ramstedt

Par-Hau har en nygammal styrelsemedlem som har tidigare erfarenhet av att sitta i styrelsen. Här följer en presentation av henne:

Heidi Ramstedt heter jag och är nygammal sekreterare i Par-Haus styrelse. I barndomsfamiljen fanns en labrador, och då min livssituation tillät det 1998, skaffade jag min första egna labrador, Aida. Jag skulle ha henne bara som sällskap men snart blev jag intresserad av sådant man kunde göra med hundar. Jag gick valpkurs i tiderna med henne i Par-Hau men sen flyttade jag för några år till Kimito. Där deltog jag i olika hundträningar, skolade mig till lydnadsinstruktör och deltog i de första lydnadsproven.

Då jag sedan flyttade tillbaka till Pargas blev jag invald i styrelsen och sekreterare ett tag. Jag deltog även annars aktivt i Par-Haus verksamhet, jag ledde bland annat nybörjarlydnad i några år och jag har också suttit med i två-tre av Par-Haus utställningskommittéer.
Aidas dotter Carmen hade också flyttat till oss, och då tränades det aktivt lydnad i Par-Hau. År 2007 var vi med i Par-Haus lag som deltog i FM och var också i laget som i Par-Haus namn tog distriktsmästerskapssilver det året. Då hundarna blev äldre och sonen föddes tyckte jag inte det fanns tillräckligt tid och intresse för
aktivt tränande, så hundarna blev hemmahundar. Då jag lämnade Par-Haus styrelse, i slutet av 00-talet, sade jag att jag kommer tillbaka då intresset igen växer och det har det gjort nu.

Min nuvarande Lulu, labbis såklart också hon, är 7 år nu. Med henne har jag gått på kurser och också deltagit i prov i rallylydnad. Med alla mina hundar har jag gjort saker, gått på kurser, utställning mm., men vi har inga stora fina framgångar att skryta om. Vi gör det för skojs skull och jag är ingen tävlingsmänniska, men tycker om att träna och fundera hur jag ska få hunden att fungera. Till vardags jobbar jag som lärare i Svenska och litteratur i Kimitonejdens skola och gillar förutom hundar också att pyssla i trädgården, plocka svamp, läsa och släktforska.