Namivinkki: Koiran Pannari

Koiran koulutuksen kulmakiviin kuuluu toimiva palkkaus. Ei ole siis ihan yhdentekevää, mitä varaa taskunpohjalle kun lähtee koiran kanssa treenaamaan. Lisäksi on hyvä muistaa, että se, mikä toimii omassa olohuoneessa, ei välttämättä ollenkaan toimi vaikkapa koulutuskentällä muiden koirien keskellä. Varaa siis aina parhaat ja maistuvimmat herkut kun lähdet koirasi kanssa harjoittelemaan!

Joidenkin koirien mielestä namit eivät ole paras mahdollinen palkka, vaan vaikkapa lelut, mutta tässä jutussa keskitytään vain herkutteluun.

Vähän aikaa sitten ParHaun instastoorissa oli superhelppo kokkausohje koiran pannukakulle. Julkaisun jälkeen on moni ohjeesta kysellyt ja toiset kehuneet, että koira oli melkein nielassut kielensä pannaria maistettuaan. Joten julkaistaan se tässä kotisivullakin niin, että jokainen joka haluaa, ohjeen löytää ja voi kokeilla!

Herkkupannari koiralle

Helppo ja terveellinen treeninami! Lue ohje alta:

Pannari pieniksi paloiteltuna. “Koska sitä oikein saa?”

Ainekset:
– 400 g jauhelihaa
– 3 kananmunaa
– eikä muuta

Sekoita kananmunat huolella jauhelihan joukkoon. Kananmunia ei siis pitäisi pystyä seoksessa enää näkemään, kun se on hyvin sekoitettu.

Levitä seos uunipellille tasaiseksi levyksi ja paista 225 n 30 minuuttia.

Pannari ennen ja jälkeen uunin

Ota pannari uunista ja anna jäähtyä. Kun pannari on jäähtynyt, leikkaa se pieniksi paloiksi. Helpoiten tämä sujuu saksilla – leikkaa ensin pitkiä suikaleita ja sitten suikaleet pikkupaloiksi.

Leikkaa jäähtynyt levy saksilla ensin suikaleiksi, kuten kuvassa. Itse heitän pannarin suikaleina jääkaappiin ja sieltä leikkaan sopivia suupaloja treeneihin. Osan voi myös pakastaa.

Hauskoja kokkailuja! Toivottavasti maistuu sinunkin koirallesi 🙂 !
Muista, että koira tykkää myös yllätyksistä. Joskus voi koiran mielestä palkka maistua vielä paremmalle, jos joutuu vähän jännittämään, mitä sieltä tuleekaan. Ei ole siis hullumpi ajatus varata treenitaskuun vaikkapa kahta eri herkullista namia ja tarjota niitä sattuman varaisesti!

Lisää treeninamivinkkejä

Kysyimme instan stooreissa myös muiden koiranomistajien vinkkejä palkkaherkuiksi ja saimmekin hyvän vinkkauslistan:

Hyviksi ja toimiviksi treeninameiksi oli siis myös todettu esimerkiksi
– keitetty maksa, sekä myös kuivatettu maksa
– broileripullat
– nakki-lihapulla-juusto -kombo
– Hauhaun tai muun valmistajan valmiit täyslihapalat, jotka voi leikata pienemmiksi paloiksi
– verilätyt

Toivottavasti sait tästä uusia ideoita koirasi palkitsemiseen. Ruokapalkka kannattaa ottaa huomioon koiran muussa ruokinnassa, eli vähentää varsinaista ruokaa sen verran kun treeneissä tuli sinä päivänä herkuteltua. Lisäksi, jos treenaat paljon, niin kiinnitä huomiota palkan terveellisyyteen – suosi tällöin palkkoja, joissa ei ole liiaksi suolaa ja, joista koira saisi myös tarvitsemiaan ravintoaineita!

Kivoja ja maistuvia treenejä!