Nose Work alkeiskurssi – för nybörjare

Par-Hau järjestää Nose Work -alkeiskurssin tammikuussa. Kurssi sopii ihan vasta-alkajille tai myös sinulle, jolla on tarvetta kerrata alkeiden perusteita.

Kurssipäivät:
la 26.1 ja la 9.2 alkaen klo 12.00 ja su 17.2 ja su 24.2 alkaen klo 13.00.
Huomaa, että kaksi ekaa on lauantaina ja loput sunnuntaina, sekä myös alkamisaika eroaa.

Kurssipaikka:
Seniortupa. Osoite Elmgreninkatu 2, Parainen (Parsbynmäki, Malmin koulua vastapäätä). Seniortuvan edessä on parkkipaikkoja.

Kurssitiedot:
Kurssille otetaan max 6 henkilöä, kurssi toteutuu kolmella osanottajalla.
Kurssin hinta on 100 eur – 120 euroa > hinta  riippuu osanottajien määrästä ja vahvistetaan ilmoittautumisten jälkeen.
Ilmoittaudu viimeistään 14.1. sen jälkeen ilmoittautuminen suljetaan, ja kurssin hinta lasketaan siihen mennessä tulleiden ilmoittautumisten mukaan.
Kurssin koulutuskieli on suomi.
Alkeiskurssille osallistuaksesi et tarvitse aiempaa kokemusta hajutyöskentelystä tai Nose Workista lajina.  Aloitamme kurssin tutustumalla eukalyptuksen hajuun, lajin sääntöihin ja käymme läpi eri etsintäalueiden pääpiirteet.

Huom! koirat treenaavat kurssilla vuorotellen, varaudu siis pitämään koiraasi väliajat autossa tai häkissä sisällä, jos se odottaa häkissä rauhallisena.

Kurssin ohjaa koirien koulutusohjaaja Eva Rytkönen. Eva on mm. opiskellut koirien oppimispsykologiaa ja hajutyöskentelyn syventäviä opintoja Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa sekä Nose Workin koulutusohjaajaksi ja hajutestaajaksi Vainuvoimassa.
Lue lisää Evasta kotisivulta linkki: Koirapalvelu Eva tmi .

Ilmoittaudu nopeasti! Kurssille otetaan kuusi koirakkoa. Lomake sulkeutuu 14.1 (tai ennen kurssin täytyttyä).
LINKKI ILMOITTAUTUMISLOMAKKEESEEN

MITÄ NOSE WORK ON?
Nose Work on laji, jossa koira etsii tiettyjä hajuja eri ympäristöistä ja ilmaisee ne ohjaajalleen. Lajia voi harrastaa kotikoiran aktivoimiseksi tai ottaa tavoitteeksi viralliset kisat.Nose Work

Nose Work -hajuja on kolme; eukalyptus, laakerinlehti ja laventeli sekä näiden yhdistelmät. Koiran opittua etsimään yhtä hajua, uusien hajujen oppiminen sujuu yleensä helposti.
Etsiminen ja haistelu on koiralle luontaista ja lajinomaista, lisäksi se on yleensä koiraa rauhoittavaa, sillä nenän käyttäminen vaatii koiralta keskittymistä.

Nose Work sopii kaikenikäisille koirille, myös esim aroille koirille, sillä harjoituksessa on paikalla yksi koira kerrallaan.

Tervetuloa kurssille!