Naksutinkurssi 18.9.2016

Naksutinkurssilla tutustutaan naksuttimeen (klikkeriin) ja sen hyödyntämiseen koulutuksen apuvälineenä.

Koiran koulutuksessa oikea-aikainen palkitseminen on ehdottoman tärkeää, koska juuri se koiran käytös vahvistuu, josta se saa palkan. Palkitsemisen pitäisi siis tapahtua juuri sillä hetkellä kun koira tekee oikein. Naksuttimen avulla koiran oikea käytös on helppo ja nopea oikealla hetkellä osoittaa  – näin epävarmuustekijät poistuvat ja kouluttaminen nopeutuu.

Naksutinkoulutuksessa on kyse positiivisesta vahvistamisesta. Positiivisin keinoin vahvistamalla opetettu koira oppii myös oppimaan ja se tukee koiran ongelmanratkaisukykyä. Naksutinkoulutus sopii kaikkeen koulutukseen, niin temppujen opettamiseen kuin muihinkin taitoihin.

Aika su 18.9. klo 12.00 , kesto n 1 tunti
Paikka: Par-Haun oma kenttä (linkki)
Kouluttaja Marika Tiittanen, Par-Hau
Ilmoittautumiset: terhinp@live.com
Kerro ilmoittautuessasi minkä ikäinen koira sinulla on ja oletko yhdistyksen jäsen.

Jäsenhinnat (ei -jäsenille hinta + 5 euroa):
3-4 osallistujaa = 15 euroa
5 tai enemmän osallistujia = 10 euroa
Ryhmiä muodostetaan tarvittaessa toinenkin, mikäli kiinnostuneita riittää. Toinen ryhmä harjoittelee kun ensimmäinen ryhmä on valmis, aikataulu ilmoitetaan tällöin ennen kurssia.

Kurssille tullessasi, varaudu seuraavasti:

  • Ota mukaan oma naksutin ja paljon pieniä, helposti nieltäviä nameja. Namien on oltava koiran mielestä erityisen herkullisia, esim. keitetty possun kieli tai keitetyt broilerin sydämet ovat monen koiran suurinta herkkua. Älä ruoki koiraa juuri ennen treenejä, pieni nälkä on hyvä motivaattori.
  • Mieti ennen kurssille tuloa jokin temppu tai taito, jonka haluaisit koirallesi opettaa. Esimerkiksi käsikosketus, pyöriminen tai peruuttaminen ovat hyviä naksuttimella opetettavia temppuja.
  • ENNEN kurssia harjoittele kotona seuraavasti:
    • Kutsu koira luoksesi ja varaa viereen pieni pino namipaloja
      Naksauta naksuttimella ja heti perään anna koiralle namipala.
      Naksauta uudelleen ja anna taas namipala.
      Toista tätä noin kymmenkunta kertaa, pidä tauko ja tee sama uudelleen.
      Toista harjoitus kurssia edeltävällä viikolla useampana päivänä ja muista, että naksahduksesta seuraa koiralle Aina nami.
      Tällä harjoituksella saamme koiran ehdollistumisen naksahdusääneen hyvälle alulle niin pääsemme kurssilla suoraan naksuttimen hyödyntämiseen koulutuksessa.
      Tässä pieni youtube -video ehdollistamisharjoituksesta (linkki).