Kesällä: Tokoagin peruskurssi – Grundkurs i Tokoagi

Tokoagi (aitotokoagi) on rauhallinen koiraharrastuslaji, jossa opetellaan arjessa hyödyllisiä taitoja koiran stressiä välttäen ja opitaan lukemaan koiran ruumiinkieltä.
Tuntien aiheena on myös koiran rauhoittavat signaalit ja näiden merkitys sekä keskustellaan mm palkitsemisesta suhteessa oppimiseen ja koiran virikkeistämisestä. Koulutus tapahtuu positiivisin keinoin, koiraa ei ohjata vaan sen annetaan hoksata itse ja palkitaan sitten oikeasta käytöksestä. Klikkaa tästä ja lue lisää..

Tunnin lopussa pidetään kivaa jonkun agility- tai muun esteen kanssa turvallisella, mutta ei ihan perinteisellä tavalla.
Laji sopii niin pennuille kuin aikuisillekin koirille.

Kyseessä on neljän kerran peruskurssi Par-Haun kentällä, koulutuskieli suomi.
Torstai-illat seuraavina päivämäärinä: to 9.6, 16.6, 30.6 ja 7.7 .
Klo 18.30-19.30
(mahdollinen säävaraus kaatosateen sattuessa, sovitaan asiasta koulutusryhmässä)
Kurssin hinta on 65 euroa per koirakko (jäsenhinta) / 75 euroa per koirakko (hinta ei-jäsenille). Käteismaksu kentällä ennen ensimmäistä tuntia tasarahalla.
Ilmoittautumiset terhinp@live.com.
– Ilmoita nimesi lisäksi, myös puhelinnumerosi sekä kerro, oletko yhdistyksen jäsen. Kerro myös koirasi nimi ja ikä.

Kurssin ohjaaja Elina Vahtera (Par-Hau) esittelee itsensä seuraavasti:  Olen valmistunut Rakkaiden Haukkujen koulutusohjaajaksi sekä Aitotokoagiohjaajaksi peruskoulun osalta, ja kehitän itseäni jatkuvasti edelleen.  Minulle punainen lanka koirankouluttamisessa ja ylipäänsä koiran kanssa elämisessä on koiran kielen lukeminen ja siihen reagointi. Koiraa ohjataan palkitsemalla oikeasta käytöksestä, mikä tekee koiralle oppimisen mukavaksi asiaksi. Posiviivisin menetelmin kouluttamisessa on hienoa se, että koira oppii hyvin, ja lisäksi positiivisesti vahvistamalla opettaminen parantaa ihmisen ja koiran suhdetta.