Flyball tai Koirafrisbee – vauhtia kinttuihin!

Kiinnostaako Flyboll tai Koirafrisbee? Molemmat ovat vauhdikkaita lajeja jotka sopivat kaikenkokoisille koirille. Alempana tarkemmat lajiesittelyt.

Paraisilla kokoontuu omatoiminen treenausryhmä molemmissa lajeissa, ja sinäkin olet koirasi kanssa tervetullut mukaan. Ryhmässä ei ole varsinaista kouluttajaa tai vetäjää, mutta uusi harrastaja pääsee hyvin alkuun ryhmän jäsenten neuvoilla ja ohjeilla. Molemmissa lajeissa koira on harjoituksen aikana vapaana, mutta harjoitus tehdään tarvittaessa yksi koira kerrallaan. Joten ei siis haittaa vaikka koira yleensä reagoisikin muihin koiriin.

(C) Helena Gustafsson
(C) Helena Gustafsson

FLYBALL *
Flyball on USA:ssa kehitetty koirien näytös- ja kilpailulaji, joka sopii kaikille koiraroduille. Kyseessä on joukkuelaji jossa kaksi joukkuetta kilpailee vierekkäisillä radoilla, tästä syystä laji sopii sosiaalisille koirille. Jokaisen koiran tulee suorituksessa hypätä neljä hyppyä, laukaista tassullaan flyball-laatikko ja palata pallo suussa neljä hyppyä takaisin päin. Harrastuksena tämä on mitä mainioita aktivointia ja monet koirat hullaantuvat lajiin täysin. mm. Englannissa ja USA:ssa laji on todella suosittu, mutta Suomessa flyball ei ole virallinen laji.

Kokoontumispäivät, keskiviikkoisin/ Flyboll:
2.9, 23.9, 7.10., 29.10., 4.11., 25.11.

Paikka ja kellonaika: klo 18.00 – 20.00 Par-Haun kentällä


KOIRAFRISBEE *

Vauhdikas harrastus sopii kaikille koirille rotuun, kokoon ja ikään katsomatta. Tarvitaan vain nurmikko ja muutama koirafrisbee. Kukapa koira ei frisbeestä innostuisi ja vain mielikuvitus on rajana erilaisten frisbeetemppujen kehittelyssä. Lajin ytimessä on hauskanpito ja koiran hyvinvointi. Tähtäsipä sitten tavoitteellisesti koirafrisbeen huipulle tai heittelee frisbeetä kotipihalla, koirafrisbee on laji, josta riittää iloa niin koiralle ja omistajalle kuin ohikulkijoillekin.

Kokoontumispäivät, keskiviikkoisin/ Frisbee:
9.9., 16.9., 30.9., 14.10., 21.10., 11.11., 18.11.

Paikka ja aika: Klo 18.00-20.00
Frisbeetä treenataan Paloaseman viereisellä nurmikentällä sekä Tennbyn nurmikentällä
Ota yhteys Maria Riihelään lisätietoja varten: mariariihela_at_gmail.com

 

* lajiesittelyt kopioitu  www.koira2013.fi – sivulta