Kiva koirakansalainen -testi elokuussa

Par-Hau järjestää Kiva Koirakansalainen -testimahdollisuuden elokuussa 2015.

Kiva Koirakansalainen-testi on ns “jokakoiran” käytöstesti, jossa mitataan koiran arkitottelevaisuutta sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä erilaisissa arkipäivän tilanteissa.

Testin läpäiseminen edellyttää, että koira on ohjaajansa hallinnassa kaikissa testin aikana eteentulevissa tilanteissa. Testissä ei kuitenkaan vaadita niin piiruntarkkoja suorituksia kuin harrastuslajeissa. Lue lisää testin kuvauksesta ja testin kymmenestä momentista testin kotisivulta (linkki).  Testin kotisivujen mukaan “Kiva Koirakansalainen on koira, joka on luotettava lasten seurassa ja jonka ottaisi mielellään omaan naapurustoonsa ja ylipäätään musti, jonka seurassa on mukava olla”.

Vaikka testiä ei läpäisisikään, niin sellaiseen osallistuminen toimii hyvänä mittarina siitä missä taidoissa koiran koulutuksessa ollaan onnistuttu ja missä asioissa olisi ehkä vielä hieman hiomista. Testin voi nimittäin  tarvittaessa uusia ja osallistumismaksu on niin pieni, ettei testin uusiminenkaan käy pahasti lompakolle.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä koulutuskoordinaattori Rita Nuikkiin ja kerro kiinnostuksesi – sähköpostilla: rniikko (ät) hotmail.fi

Testitilaisuus järjestetään jos kiinnostuneita koirakoita on vähintään neljä.
Testipäivä sovitaan testiin ilmoittautuneiden koirakoiden kanssa ja ennen testiä on tarvittaessa mahdollisuus kerran – parin kerran treenikertaan. Treenaustarve katsotaan osallistuvien koirien tarpeen mukaan.

 

Testin osanottajat
KKK -testiin osallistujia v. 2014