KIVA KOIRAKANSALAINEN -TESTI ELOKUUSSA

Par-Hau järjestää Kiva Koirakansalainen -testitapahtuman 24.8.2017.

Kiva Koirakansalainen-testi on ns “jokakoiran” käytöstesti, jossa mitataan koiran arkitottelevaisuutta sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä erilaisissa arkipäivän tilanteissa.

Testin läpäiseminen edellyttää, että koira on ohjaajansa hallinnassa kaikissa testin aikana eteentulevissa tilanteissa. Testissä ei kuitenkaan vaadita niin piiruntarkkoja suorituksia kuin harrastuslajeissa. Lue lisää testin kuvauksesta ja testin kymmenestä momentista testin kotisivulta (linkki).  Testin kotisivujen mukaan “Kiva Koirakansalainen on koira, joka on luotettava lasten seurassa ja jonka ottaisi mielellään omaan naapurustoonsa ja ylipäätään musti, jonka seurassa on mukava olla”.

Vaikka testiä ei läpäisisikään, niin sellaiseen osallistuminen toimii hyvänä mittarina siitä missä taidoissa koiran koulutuksessa ollaan onnistuttu ja missä asioissa olisi ehkä vielä hieman hiomista. Testin voi nimittäin  tarvittaessa uusia ja osallistumismaksu on niin pieni, ettei testin uusiminenkaan käy pahasti lompakolle.

Testipäivä on 24.8 klo 17.00 alkaen
Testipäivää edeltävästi yhdistys järjestää kaksi treeni-iltaa:
10. ja 18.8.
Testin hinta on 20 euroa ja testiin mahtuu enintään 8 koiraa.
Huom! Par-Haun jäsenillä on etuoikeus testiin.
Yhdistyksen ulkopuolisten ilmoittautumisaika alkaa 7.8 perjantaina.

Kiinnostuitko?  Ilmoita koirasi mukaan käytöstestiin sähköpostilla: rniikko (ät) hotmail.fi (Rita Nuikki)

Tervetuloa testiin!

KKK -testiin osallistujia v. 2014
KKK -testiin osallistujia v. 2014