PELTOJÄLKI-KURSSI (FH) 21-23.4.2017

Par-Hau ry järjestää peltojälkikurssin (FH) Paraisilla 21-23.4. 2017.
Kurssi alkaa perjantaina alkuillasta teoriaosuudella, jonka jälkeen siirrytään käytännön treenihin pellolla.
Lauantaina ja sunnuntaina harjoittelemme pellolla ja kouluttaja on mukana opastamassa ja neuvomassa koko päivän molempina päivinä.
Pellot ovat Paraisten Kirjalassa.

peltojälki

Kurssi on sisällöltään samantyyppinen kuin viime kesän 2016 peltojälkikurssi. Jos olit mukana tuolloin, niin tule jatkamaan oppeja tai jos et vielä viime kesänä osallistunut, niin tule nyt oppimaan alkeet.
Tälle kurssille ovat siis tervetulleita sekä aloittelijat että vähän edistyneemmätkin koirakot, sillä käytännön harjoitukset sovelletaan jokaisen koirakon yksilöllisen tason mukaisesti.

Koulutuskieli on suomi.

Hinta:
Koirakko (jäsenhinta): 40 euroa
Koirakko (ei-jäsenen hinta): 50 euroa
Kurssille mahtuu 8 koirakkoa,
Jos osallistuvia koirakkoja on 6-7 tulee hinnaksi 50 euroa (60 e).
Kuunteluoppilas: 15 euroa (pääset kuulemaan teorialuennon sekä seuraamaan koirakoiden jäljestystä koiran ohjaajan suostumuksella)

Ilmoittautuminen:
Kurssille on Par-Haun jäsenillä etuoikeus.
Ei-jäsenille ilmoittautuminen aukeaa 13.3 lähtien.

Ilmoittautumiset meilataan Eva Sjömanille: eva.sjoman84@gmail.com viimeistään 14.4.17!

Kerro viestissä koiran rotu ja ikä sekä tasonne, esim. “aloittelija”, “jonkin verran jäljestänyt” tai “kisavalmis”.
Kerro viestissä myös puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Mainitse lisäksi, jos teillä on jotain erityisiä ongelmia, johon toivot saavasi vinkkejä.
Kurssikirje aikatauluineen, ja tarkemmat ajo-ohjeet ym. lähetetään ilmoittauneille muutama päivä ennen kurssin alkua.

Kouluttajana toimii Minna Tapojärvi Tallivahdin kennelistä. Tässä on vielä Minnan kirjoittama esittely itsestään ja peltojäljestä:

Heipä hei! Olen keski-ikäinen innokas FH-harrastaja Maskusta ja lajiin hurahdin jo ihan 2000-luvun alussa. Ensimmäiset tulokseni tein erikoisjäljellä kahden koirani kanssa vuonna 2009 ja olin lajissa maassamme ensimmäisten rotumme harrastajien joukossa. Olen koulutukseltani psykologian maisteri ja elätän itseni yrittäjänä ja soveltuvuustutkijana. Vapaa-ajallani olen sitten pääasiassa jälkeen jäänyt. Palveluskoirajäljeltä ja erikoisjäljeltä minulla on kolmen koirani kanssa yhteensä 29 koetulosta, joista 20 erikoisjäljeltä ja 17 sen voittajaluokasta. Harrastan myös rakkaan rotuni hovawartin kasvatusta kennelnimellä Tallivahdin ja minulle myönnettiin juuri Kennelliiton Vuolasvirta-kasvattajapalkinto. Harrastan myös ratsuhevosia ja siitä juontuu kennelini nimi. Viime vuonna omasta kolmannen polven kasvatistani ja kisakumppanistani Repestä tuli ensimmäinen käyttövalioni erikoisjäljeltä. Repe, C.I.B FI KVA FI & SE MVA HeJW-11 FH2 JK2 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler, täyttää nyt 6 vuotta ja meillä on toivottavasti vielä useita hyviä yhteisiä harrastusvuosia ja huippuonnistumisetkin vasta tulossa.Tapojärvi

FH on lajina hyvin koukuttava, ainakin henkilöille, jotka ovat hyvin yksin viihtyviä, analyyttisiä ja pitkäjänteisesti tuloksiin tähtääviä. Se on palveluskoiralajeista eniten olosuhdelaji ja vaatii koiralta hyvin itseohjautuvaa ja tavoitteellista toimintakykyä sekä hyvää keskittymiskykyä. Laji aloitetaan oikean jäljestystekniikan ja kokeissa vaaditun tarkkuuden opettamisella ja sitten, kun nämä ovat automatisoituneet koiran työskentelyssä, lisätään treenissä suorituksen kestoon ja olosuhteisiin liittyviä haasteita. FH-kokeiden järjestäminen on jopa parempi oppimisympäristö kuin itse kokeisiin osallistuminen ja suosittelen lajin harrastamisessa myös kokeen järjestämisen harjoittelua jo ihan alusta asti. FH-kokeisiin voi koira olla valmis muutaman treenikauden ja yhteensä noin 100 treenin jälkeen. Erikoisjälkeä voi kuvata monin eri tavoin FH ON: harmonista, rentouttavaa, luontaista yhteistyötä koiran kanssa, kaikille koirille mielekästä aivojumppaa, olosuhdehaasteiden oivaltamista, koiranlukutaitoa vahvistavaa, kärsivällisyyttä kasvattavaa. Ja tätä listaa voisin jatkaa loputtomiin… Tule mukaan hurahtamaan tähän ihanaan lajiin ja nähdään FH-kurssilla!

Terveisin Minna Tapojärvi

PS. Kuvassa olemme Repen kanssa viime syksynä kokeessa, jossa siitä tuli FI KVA

Tervetuloa kurssille aktivoimaan koirasi nenää!