PELTOJÄLKI-kurssi 12-14.8!

Par-Hau ry/rf järjestää peltojälkikurssin Paraisilla 12-14.8.

FH

Kurssi alkaa perjantaina alkuillasta teoriaosuudella, jonka jälkeen siirrytään käytännön treenihin pellolla.
Lauantaina treenaamme yhdessä edellisenä päivänä saatuja ohjeita noudattaen ilman kouluttajaa, ja sunnuntaina kouluttaja on taas mukanamme opastamassa ja neuvomassa koko päivän. Kurssille ovat tervetulleita sekä aloittelijat että kokeneemmat koirakot. Koulutuskieli on suomi.

Kurssille mahtuu 9 koirakkoa.
Voit myös osallistua kuunteluoppilaana ilman koiraa, jolloin pääset kuuntelemaan teorialuentoa, sekä seuraamaan koirakoiden jäljestämistä lähietäisyydeltä koiranohjaajan suostumuksella (varsinkin kokematon koira ei välttämättä siedä sitä, että jäljestyksen aikana kävelee iso joukko ihmisiä perässä).

Hinta:
Koirakko (jäsenhinta): 35 euroa
Koirakko (ei-jäsenen hinta): 45 euroa
Kuunteluoppilas: 10 euroa

Ilmoittautuminen:
Kurssille on Par-Haun jäsenillä etuoikeus. Ei-jäsenille ilmoittautuminen aukeaa 30.7. lähtien.

Ilmoittautumiset meilataan Eva Sjömanille: eva.sjoman84@gmail.com viimeistään 5.8!

Kerro viestissä koiran rotu ja ikä sekä tasonne, esim. “aloittelija”, “jonkin verran jäljestänyt” tai “kisavalmis”.
Laita viestiin myös ohjaajan puhelinnumero ja s-posti. Kerro myös jos teillä on jotain erityisiä ongelmia, johon toivot saavasi vinkkejä. Kurssikirje aikatauluineen, ja tarkemmat ajo-ohjeet ym. lähetetään ilmoittauneille muutama päivä ennen kurssin alkua.

Kouluttajana toimii Minna Tapojärvi Tallivahdin kennelistä. Tässä on vielä Minnan kirjoittama esittely itsestään ja peltojäljestä:

Kouluttaja:
Heipä hei! Olen keski-ikäinen innokas FH-harrastaja Maskusta ja lajiin hurahdin jo ihan 2000-luvun alussa. Ensimmäiset tulokseni tein erikoisjäljellä kahden koirani kanssa vuonna 2009 ja olin lajissa maassamme ensimmäisten rotumme harrastajien joukossa. Olen koulutukseltani psykologian maisteri ja elätän itseni yrittäjänä ja soveltuvuustutkijana. Vapaa-ajallani olen sitten pääasiassa jälkeen jäänyt. Palveluskoirajäljeltä ja erikoisjäljeltä minulla on kolmen koirani kanssa yhteensä 29 koetulosta, joista 20 erikoisjäljeltä ja 17 sen voittajaluokasta. Harrastan myös rakkaan rotuni hovawartin kasvatusta kennelnimellä Tallivahdin ja minulle myönnettiin juuri Kennelliiton Vuolasvirta-kasvattajapalkinto. Harrastan myös ratsuhevosia ja siitä juontuu kennelini nimi.
Viime vuonna omasta kolmannen polven kasvatistani ja kisakumppanistani Repestä tuli ensimmäinen käyttövalioni erikoisjäljeltä. Repe, C.I.B FI KVA FI & SE MVA HeJW-11 FH2 JK2 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler, täyttää nyt 6 vuotta ja meillä on toivottavasti vielä useita hyviä yhteisiä harrastusvuosia ja huippuonnistumisetkin vasta tulossa.

FH on lajina hyvin koukuttava, ainakin henkilöille, jotka ovat hyvin yksin viihtyviä, analyyttisiä ja pitkäjänteisesti tuloksiin tähtääviä. Se on palveluskoiralajeista eniten olosuhdelaji ja vaatii koiralta hyvin itseohjautuvaa ja tavoitteellista toimintakykyä sekä hyvää keskittymiskykyä. Laji aloitetaan oikean jäljestystekniikan ja kokeissa vaaditun tarkkuuden opettamisella ja sitten, kun nämä ovat automatisoituneet koiran työskentelyssä, lisätään treenissä suorituksen kestoon ja olosuhteisiin liittyviä haasteita. FH-kokeiden järjestäminen on jopa parempi oppimisympäristö kuin itse kokeisiin osallistuminen ja suosittelen lajin harrastamisessa myös kokeen järjestämisen harjoittelua jo ihan alusta asti. FH-kokeisiin voi koira olla valmis muutaman treenikauden ja yhteensä noin 100 treenin jälkeen. Erikoisjälkeä voi kuvata monin eri tavoin, FH ON: harmonista, rentouttavaa, luontaista yhteistyötä koiran kanssa, kaikille koirille mielekästä aivojumppaa, olosuhdehaasteiden oivaltamista, koiranlukutaitoa vahvistavaa, kärsivällisyyttä kasvattavaa. Ja tätä listaa voisin jatkaa loputtomiin… Tule mukaan hurahtamaan tähän ihanaan lajiin ja nähdään FH-kurssilla!

Terveisin Minna Tapojärvi

Tervetuloa mukaan aktivoimaan koirasi nenää 🙂